webside 1

ENERGIELABEL WONINGEN
Een energielabel voor woningen geeft met de klassen A t / m G en de kleuren donkergroen tot en met donkerrood de energiezuinigheid van woningen aan, dit in relatie min of meer gelijksoortige woningen . Energielabel A (donkergroen) is zeer zuinig en energietabel G (rood) is zeer onzuinig.
De energiezuinigheid zegt iets van de mate waarin energie (m.u.v.koud water) wordt verbruikt c.q. opgewekt en de mate waarin de opgewekte energie verloren gaat door gebruik / verbruik en middels transmissie door de vloer, het dak en de buitenwanden. Ook kan veel energie verloren middels kieren en naden en slechte aansluitingen, zogenaamde infiltratie.
Het energielabel houdt onder andere ook rekening met de oppervlakte van de woning en het aantal bewoners. Het energielabel geeft alleen een overzicht van de maatregelen die mogelijk zijn voor uw woning gerelateerd aan de bestaande energieklasse in relatie met de gewenste energieklasse. Het zegt niets over kosten, opbrengsten en comfort. Inhoudelijke verwijzen wij u naar de side: Epa-adviseurs.nl: www.epaadviseurs.nl

MAATWERKADVIES
In het maatwerkadvies staat precies welke kosten en opbrengsten en terugverdientijd zijn verbonden aan de in de energiescan voorgestelde energiebesparende maatregelen. Ook geeft het maatwerkadvies suggesties voor het verbeteren van het wooncomfort. Inhoudelijke verwijzen wij u naar de side: Epa-adviseurs.nl: www.epaadviseurs.nl

MILIEUPRESTATIE
Op grond van het Bouwbesluit 2012 moet in 2013 bij elke aanvraag om een omgevingsvergunning voor het bouwen van woningen en van kantoren met een gebruiksoppervlak groter dan 100 m2 een milieuprestatieberekening worden bijgevoegd. Elke berekening moet worden uitgevoerd met de zogenoemde ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken’. Deze bepalingsmethode bepaalt op een eenduidige en controleerbare wijze de milieuprestatie van het gebouw of bouwwerk en kijkt daarbij naar de producten en elementen waaruit het bouwwerk is opgebouwd.
Wij kunnen deze berekeningen ook voor u verzorgen.

Portfolio uitgevoerde opdrachten.
|  Nieuwbouw woning te Dedemsvaart in opdracht van architect.
Nieuwbouw woning te Ermelo in opdracht van bouwkundig tekenbureau.
|  Verbouw woongebouw te Groningen.

Energie (energielabel en maartwerkadvies) & milieuprestatie